Siirry sisältöön

Hoivakoti ja Kotipalvelut

Hoivakoti

Hoivakodissa pyrimme kodinomaisen, virikkeellisen ja turvallisen ympäristön luomiseen sekä ylläpitämiseen.

Hoivakoti järjestää asukkailleen yhteis- ja yksilötoimintaa heidän ehdoillaan. Asukkaiden viihtyvyys ja hyvinvointi on meille tärkeää. Aktivoimme asukkaitamme osallistumaan jokapäiväiseen toimintaan ja askareisiin. Näillä keinoilla he kuntoutuvat ja voivat elää parempaa, laadukkaampaa elämää.

Hoivakodissa henkilökuntamme valmistaa itse kaikki ateriat tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Asukkaiden ruokavaliot on suunniteltu niin, että ne tukevat heidän kokonaisvaltaista hoitoaan. Ruokalistaa suunniteltaessa huomioimme asukkaiden toiveita ja valmistamme esimerkiksi toiveiden mukaisia perinneruokia.

Vakituisilla ja pitkään hoivakodissamme työskennelleillä työntekijöillä on vankka kokemus hoiva-alan eri tehtävistä. Hoivatyön moniammatillinen tiimi koostuu mm. sairaanhoitajista, lähihoitajista ja hoitoapulaisista.

Laatu näkyy työskentelyssä asiakkaiden monipuolisten tarpeiden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittamisena sekä asiakkaan ja hänen läheistensäkin ammattitaitoisena kohtaamisena.

Meillä kodinomaisuus tarkoittaa aidosti kodinomaista ympäristöä ja Rantaniittu onkin hirsitalo, joka sijaitsee aivan järven rannalla maalaismaiseman ympäröimänä. Pihassa on marjapuskia ja kesäisin viljellään hieman perunaa omassa pihassa ja myös asukkaiden toiveiden mukaisia yrttejä.

Meillä asukkaat voivat elää oman näköistä elämäänsä ja omassa rytmissään – käydä saunassa vaikka usempana kertana viikossa, ulkoilla tai olla yhdessä muiden kanssa takan ääressä tai kesällä nauttia auringonsäteistä ja tuulenvireestä isolla terassilla.

Tarkoituksemme on antaa tarvittava määrä tukea asumiseen ja elämiseen, mutta myös kannustaa omatoimisuuteen ja ylläpitää asukkaiden kykyä osallistua arjen askareihin. Esimerkiksi ruoka valmistetaan omassa keittiössä ja asukkaamme innoissaan osallistuvat ruoanlaittoon tai leipomiseen voimiensa ja kykyjensä mukaan. Ihmiset nauttivat siitä, että kokevat olevansa tärkeitä ja aivan tavalliset, yksinkertaisetkin asiat ovat lopulta niitä, joista suoriutuminen antaa hyvän olon tunteita.

Käymme yhdessä ulkoilemassa, retkeilemässä, keräilemässä marjoja pihamaalla. Järjestämme yhteisiä tapahtumia ja esimerkiksi pihatalkoita, joihin vieraatkin ovat tervetulleita. Meillä elämä on sosiaalista.

Asukkaat viihtyvät paljon yhteisissä tiloissa päiväsaikaan ja suurin osa huoneista on suosittuja kahden hengen huoneita, jolloin turvaa ja juttuseuraa saa toisesta asukkaasta. Ystävät ja vieraat ovat aina tervetulleita ja myös lemmikit otetaan riemuiten vastaan. Naapuruston kaksi koiraa taitavat nauttia rapsutusten määrästä, kun poikkeavat lähes päivittäin tervehtimässä asukkaita.

Oman kunnan kautta viranomaisen päätöksellä tai etusetelillä. Autamme ja neuvomme mielellämme, ja teemme sen sinulle mahdollisimman helpoksi. Meillä on tällä hetkellä vapaa paikka ja meille voi tulla tutustumaan, fiilistelemään ja juttelemaan henkilökunnan tai asukkaiden kanssa – onhan se tärkeä asia, että uusi koti tuntuu kodilta.

Mikäli sinulle ei ole myönnetty hoivatukea tai palveluseteliä, otamme vastaan myös itse maksavia asiakkaita joko kokoaikaisesti tai esimerkiksi lyhyeksi intervallijaksoksi. Intervallijaksot ovat hyvä tapa tutustua toimintaamme, jos mielessä on myöhemmässä vaiheessa muuttaminen vaikka kokonaan tänne uuteen kotiin.

Hoivapalveluidemme eräs kulmakivistä on aito välittäminen ihmisten hyvinvoinnista. Konkreettisesti tämä näkyy usein sillä tavalla, että meille muuttamisen jälkeen asukkaan lääkitystä on pystytty keventämään.

Yksikössämme uni- tai rauhoittavien lääkkeiden asemesta turvaudutaan rauhoittavan rantamaiseman ihailuun, päivittäin tapahtuvaan säännölliseen ulkoiluun, monipuoliseen itse valmistettuun ravintoon ja sosiaalisesti aktiivisen elämän luomiseen, on se sitten askartelua, laulua tai retkiä naapuripitäjän turuille ja toreille.

Asukashaastatteluissa tuleekin usein esille, että asukkaat kokevat viettävänsä aktiivista elämää kotonaan hirsitalossa järven rannalla, ei laitoksessa.

Arvostamme lääketiedettä ja vastaava sairaanhoitajamme tekee tiivistä yhteistyötä lääkäreiden kanssa asukkaiden mahdollisten perussairauksien hoitamisessa, mutta myös liikunta ja terveellinen ruokavalio yhdessä positiivisen ympäristön kanssa edesauttaa asukkaita luomaan säännöllisen päivärytmin, josta mieli ja keho tykkäävät. Hoivakodiksi asukkaillamme on kuulemma poikkeuksellisen vähäiset lääketarpeet, toteavat lääkärikunnan edustajat. Olemme iloisia, että tähän tilanteeseen on päästy, vaikka lääkkeiden vähentäminen meille ei itsetarkoitus olekaan.

KOTIPALVELUN TUKIPALVELUT

Autamme luottamuksella asiakkaitamme kaikissa arjen askareissa kotona asumisen tueksi

Tukipalveluita kotona asumisen tueksi.

Autamme luottamuksella asiakkaitamme kaikissa arjen askareissa, joka mahdollistaa asiakkaan kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Palvelumme on ihmisläheistä ja sydämmelistä ja toimimme asiakkaan kotona aina kunnioittavasti. Tukipalvelukäynnit voivat olla päivittäisiä, viikottaisia, kuukausittaisia tai kertaluonteisia. Palvelujamme ovat muun muassa:

  • siivouspalvelut,
  • ikkunoiden pesut,
  • muuttosiivous,
  • piha- ja puutarhatyöt,
  • pyykki- ja vaatehuolto,
  • kylvetys,
  • ruuanlaitto ja leivonta,
  • asiointi-, ulkoilu- ja saattoapu,
  • kuljetusapu,
  • kaikki kokonaisvaltainen avustaminen arjessa.

Tukipalvelut on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat apuja kotona asumisen tueksi. Tukipalvelut ovat arvolisäverottomia silloin kun asiakkaan toimintakyky on alentunut esimerkiksi ikääntymisen, vamman, onnettomuuden seurauksena tai asiakas kuuluu sosiaalihuollon piiriin.

Arvolisäverottomista palveluista lisätietoja verottajan sivuilta: https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/arvonlisaverotus/yksityisten_sosiaalihuoltopalvelujen_ar/

Muistathan, että arvolisäverottomasta palvelusta saa hakea verotukseen kotitalousvähennystä. Autamme mielellämme kotitalousvähennyskaavakkeen täytössä.

Tukipalvelut lähtevät käyntiin tilaamalla maksuttoman tutustumis- ja kartoituskäynnin. Käynnillä arvioidaan palvelun tarve ja asiakkaalle tehdään henkilökohtainen sopimus sekä toimintasuunnitelma. Tilaajana voi toimia myös omainen, läheinen, edunvalvoja tai kunta. Asuminen kunnallisessa palvelutalossa ei estä arvolisäverottomien palveluiden ostamista yksityiseltä yritykseltä.

Hinnasto ja kotitalousvähennys:
Arkisin klo 8-18.00 hintamme 27.00€/ tunti, josta on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Näin asiakkaan maksettavaksi jää noin 40-60% hinnasta/ tunti riippuen verottajan määrittämästä prosentista/ vuosi. Verottaja määrittämä omavastuu on 100€, jonka ylittämästä osuudesta kotitalousvähennystä voi saada. Kerromme mielellämme lisää ja autamme asiakkaitamme tarvittaessa kotitalousvähennyskaavakkeen täytössä.